Future Proof QA, de next gen testaanpak!

Het is tijd om de traditionele testmethoden achter ons te laten en de weg vrij te maken voor een toekomst van next gen agile testen en snelle software-implementatie.

De next gen testaanpak van Future Proof QA stelt teams in staat om een ‘shift left’ te maken in hun teststrategie, waardoor in-sprint testen mogelijk wordt en uiteindelijk de weg wordt vrijgemaakt naar Continuous Integration/Continuous Delivery (CI/CD). In dit blogartikel zullen we de verschillende business voordelen van deze aanpak onderzoeken en begrijpen waarom het de moeite waard is om de next gen testaanpak te overwegen.

Shift Left, Een Slimme Zet:

Traditioneel vind testen vaak plaats aan het einde van de ontwikkelingscyclus, wat vaak leid tot vertragingen en kostbare herstelwerkzaamheden. Met een ‘shift left’-aanpak worden testactiviteiten naar voren verplaatst in het ontwikkelingsproces, waardoor problemen vroegtijdig worden geïdentificeerd en opgelost. Wij maken het zelfs mogelijk om al vanaf design te kunnen starten met het schrijven van testen, door slim gebruik te maken van Natural Language Programming (NLP) Machine Learning (ML) en Artificial Intelligence (AI). Dit resulteert in kortere feedbacklussen en een hogere kwaliteit van de software. Het verminderen van de kosten en risico’s van defecte software is een duidelijk voordeel voor elk bedrijf, omdat het de klanttevredenheid verhoogt en de concurrentiepositie versterkt.

In-Sprint Testen, Snelheid en Efficiëntie:

Door de traditionele scheiding tussen ontwikkeling en testen te doorbreken en in-sprint testen te integreren, kunnen agile teams sneller resultaten boeken. Het stelt ontwikkelaars in staat om hun code direct te valideren en feedback te ontvangen binnen dezelfde iteratie. Dit versnelt het ontwikkelproces, minimaliseert vertragingen en zorgt voor een soepele voortgang van het project. Bovendien bevordert het de samenwerking tussen ontwikkeling en testen, waardoor het begrip en de synergie tussen de teams verbeteren.

Doorgroeien naar CI/CD, Continu Succes:

De ultieme stap in deze testaanpak is de overgang naar CI/CD. Door het integreren van testautomatisering en een gedegen test framework kan een organisatie continu en efficiënt software implementeren. CI/CD maakt het mogelijk om sneller waarde te leveren aan klanten, terwijl de stabiliteit en betrouwbaarheid van de applicaties behouden blijven. Dit bevordert innovatie en concurrentievermogen, en stelt bedrijven in staat om snel te reageren op de veranderende behoeften van de markt.

Conclusie:

Het omarmen van de next gen testaanpak voor agile softwareontwikkeling, met de focus op een shift-left, in-sprint testen en doorgroeien naar CI/CD, biedt voordelen voor bedrijven. Het verhoogt de softwarekwaliteit, vermindert kosten en risico’s, versnelt het ontwikkelproces en bevordert innovatie. Deze aanpak vereist naast betrokkenheid en samenwerking van alle belanghebbenden binnen een organisatie ook de juiste ondersteuning. En deze ondersteuning kan Future Proof QA bieden.

Wil je meer weten over ons? Of wil je een vrijblijvende kennismakingsgesprek? Stuur gerust een mail naar info@futureproofqa.nl. Of neem direct contact op met een van ons:

Richard Roeffen: 06 117 115 20, richard@futureproofqa.nl

Antoin van Gemert: 06 263 580 50, antoin@futureproofqa.nl

Vergelijkbare berichten