De weg van ad-hoc testen naar geautomatiseerd testen:

Les Généreux is een samenwerkingsverband van Nederlandse kwaliteitswijnhandels. Dankzij een professionele en efficiënte werkwijze worden wijnen van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs geleverd. Topwijn kost bij Les Généreux niet meer dan een middelmatige wijn elders.

Pijnpunten:

Les Généreux bereidt zich voor om hun e-commerce-oplossing naar een ander platform te verhuizen. Om dit te kunnen doen, moet de e-commerce oplossing in kwalitatief opzicht een update hebben. Momenteel hebben ze alle ontwikkelingsactiviteiten uitbesteed en zijn er geen testactiviteiten bij Les Généreux. Het testen wordt gedaan door de leverancier zonder de benodigde testvaardigheden of -kennis. Les Généreux wilde testautomatisering gebruiken om de kwaliteit van hun e-commerce oplossing te verbeteren. Future Proof QA adviseerde om Virtuoso als testtool te gebruiken en hielp bij het implementeren van de tool in de testprocessen om de kwaliteit van de e-commerce oplossing te verhogen.

Uitdagingen:

  • Er is geen testkennis aanwezig
  • Er is een grote behoefte om de kwaliteit van de e-commerce oplossing te verbeteren
  • In het ontwikkelproces is geen test-first aanpak opgenomen

Oplossing:

  • Future Proof QA heeft als eerste stap de teststrategie voor Les Généreux opgesteld waarbij gebruik wordt gemaakt van Virtuoso
  • Door gebruik te maken van Virtuoso kwam de transformatie van het testproces voor de e-commerce oplossing snel op gang
  • In slechts enkele weken tijd gingen handmatig en ad hoc testen over naar volledig geautomatiseerd testen met een verbeterde testdekking
  • Binnen slechts één week groeide de geautomatiseerde regressietesten van 0% tot 50% geautomatiseerde regressietesten voor 2 applicaties. Nu is het uitgegroeid tot 90% geautomatiseerde regressietesten voor 3 applicaties
  • Documentatie van de e-commerce oplossing groeide met het niveau van testautomatisering
  • De Future Proof QA oplossing wordt ook succesvol ingezet voor het monitoren en rapporteren van kritische processen in de e-commerce oplossing

Resultaten:

Les Généreux veranderde hun testen binnen enkele weken van handmatig en ad-hoc naar volledig geautomatiseerd testen. Future Proof QA hielp hen dit mogelijk te maken met behulp van Virtuoso.

In de eerste week gingen ze van 0% geautomatiseerde regressie naar meer dan 50% geautomatiseerde regressie voor 2 applicaties, en groeiden binnen een paar weken naar meer dan 90% geautomatiseerde regressie voor 3 applicaties.

Les Généreux maakt ook met succes gebruik van Virtuoso om kritieke processen te monitoren via hun e-commerce oplossing in productie, waardoor ze meer vertrouwen

Referentie Les Généreux:

“Richard Roeffen is een mega professional, zowel in zijn werkwijze als in de resultaten die hij levert. Hij begrijpt je bedrijfsdoelen en denkt proactief met je mee om de meest geschikte oplossingen te vinden (in ons geval was het Virtuoso).

Richard neemt de leiding in de implementatie, maar past zich tegelijkertijd perfect aan je bedrijf en verwachtingen aan. Gecombineerd met zijn nauwkeurige en gestructureerde aanpak, heldere communicatie en sterke verlangen om zijn klanten te helpen, zorgt dit voor uiterst bevredigende resultaten. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en deskundige test-automation partner, kan ik Future Proof QA ten zeerste aanbevelen.”

Lyuba Tryapichkina, e-commerce manager, Les Généreux.

Contact:

Wil je meer weten over ons? Of wil je een vrijblijvende kennismakingsgesprek? Stuur gerust een mail naar info@futureproofqa.nl. Of neem direct contact op met een van ons:

Richard Roeffen: 06 117 115 20, richard@futureproofqa.nl

Antoin van Gemert: 06 263 580 50, antoin@futureproofqa.nl

Vergelijkbare berichten